Rykteshantering på nätet

Sökresultat – en viktig del av ditt företags rykte

Google-sökningar är numera standard i de flesta affärssammanhang – man vill veta vem eller vilka det är man har att göra med innan man skriver avtal eller inleder ett samarbete. Är det en seriös aktör man kan lita på?

Sökmotorer har hög trovärdighet och ett ofördelaktigt sökresultat för dig personligen eller för ditt företag kan således göra stor skada. I värsta fall kan det bli så att motparten drar sig ur en potentiell affär eller avbryter ett redan pågående samarbete på grund av ett illasinnat rykte. Felaktig och illasinnad information på nätet kan förstås även ställa till det rejält på det personliga planet.

Proffs på rykteshantering på nätet

Defiso Media kan hjälpa dig att undvika den typen av problem via så kallad rykteshantering, ibland även kallat Google-städning (den internationella termen är reputation management). Vi är experter på sökmotorer och kan se till att de oönskade sökträffarna trycks nedåt i resultatlistan och ersätts av korrekta och informativa länkar.

Vi har genom åren hjälpt många – såväl företag som privatpersoner – att rentvå sitt namn på nätet (i sökmotorerna).
Det är dock ingen enkel process att ”städa upp” i sökmotorerna, utan ett långsiktigt arbete som i grunden handlar om att bygga upp en trovärdig digital närvaro.

Det finns inga enkla lösningar för att bli av med illasinnade rykten

Visst finns det ”quick fixes” man kan försöka sig på inom rykteshantering, som att försöka kontakta de sajtägare som lagt upp felaktig eller nedvärderande information om dig och helt enkelt be dem plocka bort den. Chansen att detta ska lyckas ökar om du låter oss på Defiso Media sköta kontakterna (vi har stor erfarenhet av att hantera krångliga sajtägare), men i många fall är denna väg dömd att misslyckas.

Efter en dom i EU-domstolen i maj 2014 kan man kontakta Google direkt och begära att sökresultat plockas bort. Det är dock en krånglig process och en rad specifika förutsättningar måste vara uppfyllda för att önskemålet ska tillgodoses.

rykteshantering på nätet

Vi bygger upp din digitala närvaro

Nej, som vi redan varit inne på är nyckeln till framgångsrik rykteshantering att bygga upp sin digitala närvaro, det vill säga se till att det finns så mycket positivt material om dig och ditt företag på nätet att de negativa sökresultaten försvinner.

Vi kan hjälpa till med att producera sådant material, men framförallt kan vi se till att den positiva informationen får den tyngd den förtjänar i sökmotorerna. Korrekt och saklig information får då ta plats på bekostnad av falska rykten och illasinnat skvaller, helt enkelt.

Kontakta oss om du behöver hjälp

Ta gärna kontakt med oss på Defiso Media om du vill ha professionell hjälp med rykteshantering på nätet. Du når oss enklast på telefon: 08 – 410 344 35 eller via kontaktformuläret som du hittar här!