Studie: Länkar fortfarande en viktig rankingfaktor

Hur viktiga länkar är för att en hemsida ska ranka bra i Google och andra sökmotorer är ett omdebatterat ämne. Nu visar en ny amerikansk studie att länkar fortfarande är en av de viktigaste rankingfaktorerna.

Det är Stone Temple, en etablerad och respekterad digital marknadsföringsbyrå i USA, som gjort undersökningen. Det är fjärde året i rad man genomför samma typ av undersökning och resultatet är fortfarande tydligt: Sambandet mellan hög ranking och länkar är starkt. Såväl antalet länkar och kvaliteten på länkarna spelar in.

Denna gång har man även gått ner på branschnivå och tittat på sektorer som finans, teknik och medicin och sambandet mellan länkar och framgång i sökmotorer är tydligt även där.

Vi kommer inte att gå in mer i detalj på undersökningen, men den som vill kan läsa den här.

Anlita Defiso Media för effektivt och säkert auktoritetsbygge

Just detta med länkar är en av de främsta anledningarna att anlita en SEO-byrå som Defiso Media.

För någon som inte är fullt insatt kan det vara svårt att avgöra vad som är en bra länk och vad som är en dålig länk. Misstag kan bli kostsamma då vissa länkar betraktas som skadliga av sökmotorer.

Vi på Defiso guidar våra kunder och ger dem ett säkert och effektivt auktoritetsbygge (vi pratar egentligen inte om ”länkbygge”), där länkprofilen är en viktig beståndsdel. Dels hjälper vi dem att hitta nya, starka länkmöjligheter, dels kan vi rensa upp om sajten fått dåliga länkar till sig.

På så vis blir våra kunders hemsidor både trovärdiga och relevanta i Googles ögon och kan nå höga positioner på viktiga sökord.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!