Medarbetare på Defiso: Esteban Hernandez – verksamhetschef

Idag presenterar vi Esteban Hernandez, verksamhetschef på Defiso Media.

Hur länge har du jobbat på Defiso?

Sedan 1,5 år tillbaka.

Vilken är din roll på företaget idag?

Jag är verksamhetschef och det är framförallt ansvaret kring försäljningen och dess processer som jag har.

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag började min karriär inom sälj för cirka 11 år sedan. På senare år (de senaste 5-6 åren) har jag arbetat i mediebranschen i lite olika former, både print och digitalt.

Vad är det bästa med att jobba med SEO?

Förutom att det är bransch som hela tiden rör på sig så är det bästa att faktiskt kunna härleda vårt arbete till slutliga affärer för våra kunder. När kunden hör av sig för att berätta om nya affärer som vårt arbete genererat är det bästa kvittot för mig.

Hur skulle du beskriva stämningen och arbetsmiljön på Defiso?

Med risk för att låta klyschig så säger jag att det är väldigt högt i tak, men här märks det ända in i minsta detalj att det är på riktigt. Vi får många skratt under dagen och vi strävar alltid efter att vara så icke-hierarkiska som möjligt.

Har du någon kul Defiso-anekdot att dela med dig av?

Jag träffade en företagare för ett första möte för ca 1,5 år sen. Han var ytterst tveksam till att det här kunde generera nya kunder för honom och med på mötet satt även företagarens partner. Båda sa till mig i slutet på mötet att dom inte kunde se vinningen i ett samarbete och jag gick därifrån (besviken på mig själv) utan att ha gjort en affär.

Företagaren ringde upp mig dagen efter och bad om ursäkt för att jag ändå tagit mig tiden att åka ut till dem och sa att vi kunde starta ett samarbete (mest för att han tyckte synd om mig som tagit mig ut dit kändes det som).

3 månader senare ringer han och ber om ursäkt igen, denna gång för att han tvivlat på vad detta kunde generera. Han blev fullkomligt nedringd av nya kunder. Vi har utvecklat en väldigt god relation sen dess.

Vad gör du helst på fritiden?

När jag inte är med familjen (min fru och mina två barn) så går en hel del tid åt att stötta Djurgårn Fotboll på plats.