Sökmotor­optimering med norra Europas ledande SEO-byrå

Att synas i sökmotorer – och då framförallt Google – är viktigt för de flesta typer av företag. Verksamheter som inte tänker på sökmotoroptimering kommer att tappa potentiella kunder eller affärer – det är den enkla sanningen.

Låt vår SEO-byrå optimera din webbplats för sökmotorer och få bästa möjliga ranking i de organiska sökresultaten.

Sökmotoroptimering förklaras

Var på topp och öka försäljningen

Sökmotoroptimering eller SEO (en förkortning av engelskans Search Engine Optimization) bygger i grunden på att optimera en webbsida för maximal synlighet på internet. På Generaxion har vi bredden och kompetensen som behövs för att ta fram skräddarsydda SEO-lösningar för företag i alla tänkbara branscher.

Oavsett om ditt företag är litet eller stort, och oavsett vilket verksamhetsområdet är, så kan vi hjälpa dig att klättra mot toppen i sökresultaten.

SEO är ett mångfacetterat område där många faktorer måste vägas in. Gör man det på rätt sätt är det ett kraftfullt marknadsföringsverktyg.

Sökmotoroptimering – vår process

SEO-Analys

  • Vi inleder med att utföra en noggrann analys av din bransch och de sökord du vill ranka på. I samband med detta tar vi även fram förslag på nya sökord som vi tror leder till fler affärer.

    Det räcker inte alltid att vara högt placerad med vissa sökord på Google – de måste också vara rätt ord. Det är med utgångspunkt i de sökord som kan ge bäst resultat för din verksamhet som sidan bör optimeras.
  • Därefter går vi igenom din webbplats och tittar på laddningshastighet, mobilanpassning, https, innehåll & relevans, användarvänlighet, indexering & nuvarande rankingpositioner. Därefter tar vi fram förslag på förbättringar samt nytt innehåll.
  • Slutligen gör vi en realistisk bedömning av vad som är genomförbart inom en rimlig tidsram och återkommer med en offert. Offerten är kostnadsfri och ej bindande.

Optimering

I tjänsten ingår en bred översyn och detaljerad optimering av din webbplats. Något som är en förutsättning för att lyckas med vår sökmotoroptimering.

Optimeringsprocessen innefattar bl a

  • att göra specifika webbsidor lättare för Google att identifiera och ranka genom att skapa tydliga rubriker, ny title och description samt konverterande och relevant innehåll.
  • att se till grundläggande krav uppfylls för att webbplatsen ska indexeras så högt som möjligt av Google och därmed få bästa möjliga ranking i de organiska sökresultaten.
  • förbättring av användarupplevelsen (UX)
  • optimering av hastighet, indexering och läsbarhet
  • förbättrad sidstruktur

Du väljer själv om du vill ha konsultation och utföra ändringarna själv eller om du vill överlåta allt till oss.

Uppföljning och resultat

Du får kontinuerligt rapporter med statistik om hur din webbplats rankar för de aktuella sökorden från din SEO-byrå. Vi följer processen steg för steg och hittar löpande nya utvecklingsmöjligheter för din verksamhet och marknadsföring. Exempelvis genom att kombinera SEO-arbetet med någon av de många andra marknadsföringsstrategierna vi erbjuder.

10.000nöjda kunder i hela norra Europa

+80SEO-experter som bara väntar på att hjälpa ditt företag

Sökmotoroptimering och andra strategier

Mer än bara en SEO-byrå / Sökmotoroptimering och andra strategier för marknadsföring

Den digitala världen växer och utvecklas, och därmed ökar också antalet kanaler där du kan visa upp ditt företag. Sökmotoroptimering är en solid och långsiktig metod för att bli synlig och attrahera fler kunder, men i kombination med andra marknadsföringskanaler blir den ännu effektivare. Det är hela grundtanken bakom det som vi kallar att vara Demand Drivers – vi multiplicerar efterfrågan.

Generaxion är till viss del en SEO-byrå men också så mycket mer. Vi tror på att kombinera strategier och skapa kampanjer som rör sig tvärs över de tillgängliga kanalerna. Därför kombinerar vi ofta SEO med exempelvis Google Ads, affiliate marketing, sociala medier och så vidare för att skapa en helhetslösning som multiplicerar din synlighet och din inkommande trafik.

Vanliga frågor om SEO

Detta är en av nycklarna till framgångsrik sökmotoroptimering – att välja rätt sökord att arbeta med. Det kan vara frestande att ge sig på tunga fraser som ”köpa bil” eller ”hitta hotell”, men den bistra verkligheten är att konkurrensen för den typen av enkla, populära sökfraser är extremt tuff.

En smartare väg att gå är att hitta en mindre konkurrensutsatt sökfras som är optimal för just ditt företag. Då kan man uppnå de resultat man vill och relativt snabbt räkna hem den investering man gjort i sökmotoroptimeringen.

Oavsett vilken bransch man är verksam i finns det guldkorn att hitta – ord och fraser som konkurrenterna missat. Träffar man rätt i sitt val av sökord har man kommit en lång bit på vägen i sitt SEO-arbete.

Det görs i genomsnitt ca 60 miljoner sökningar på Google i Sverige varje dag. Via dedikerade SEO-program eller med hjälp av Googles egna verktyg kan man se hur många sökningar per månad och år det görs på en specifik fras eller ett sökord. Det svårt att säga exakt hur många sökningar som krävs för att en viss fras ska vara lönsam – alla fall är unika och det är många olika parametrar som spelar in. Men ska vi komma med en grov uppskattning – för att ha något att utgå ifrån – så är minst 50 sökningar i månaden en rimlig siffra att arbeta utifrån när det kommer till sökmotoroptimering.

När man väl valt ett sökord med en rimlig mängd sökningar tar nästa del av arbetet vid. Det är nu viktigt att se till att en bra placering i sökresultaten också kommer att leda till många klick. Vi vill se till att varje besök på ditt företags webbplats i sin tur leder till en konvertering (avslutad affär). Genom att optimera användarupplevelsen (UX) ser vi till att göra din sida så konverterande som möjligt.

En sak som är viktig att poängtera är att den aktuella sökfrasen måste vara ”köporienterad” snarare än generell. Det vill säga, personen som gör sökningen är i första hand ute efter att köpa en tjänst eller en produkt och inte ute och nöjessurfar eller letar information i största allmänhet.

En seriös SEO-byrå kan inte ge några garantier alls gällande positioner på Google och andra sökmotorer. Ingen utomstående aktör har direkt kontroll över Googles algoritmer och hur sökresultaten ser ut i detalj. Det vi på Generaxion kan garantera är att vi alltid lägger ner ett hårt och dedikerat arbete för varje enskild kund.

Tack vare vår långa erfarenhet kan vi snabbt anpassa oss efter förändringar som sker och se till att våra kunder får en bra och stabil leverans. Vi har en stor mängd kunder som haft stadiga toppositioner i flera års tid trots att Google genomfört en stor mängd uppdateringar och förändringar av deras algoritm under denna period. Kontakta oss gärna för referenser gällande våra lyckade samarbeten.

Om det, mot förmodan, skulle ske kan du självklart fortsätta dra nytta av vårt arbete. Den kraft vi bygger upp är permanent och inget vi kan plocka bort med en knapptryckning. Arbetet behöver underhållas kontinuerligt för att ha full effekt, men riktigt bra sökmotoroptimering håller länge även om man tar en paus ett tag.

För att sammanfatta: Generaxion bygger auktoritet, skapar förtroende och ser till att din webbplats håller sig stabilt i toppen av sökresultaten.

Lämna dina uppgifter i formuläret nedanför för att boka in ett kostnadsfritt möte om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med SEO!

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad letar Google efter?

Sökmotoroptimering handlar om att få sökmotorerna på internet att uppskatta materialet du har på din webbplats. Men vad letar de allsmäktiga sökmotorerna efter? Här går vi igenom några grundläggande punkter om sökmotoroptimering som kan hjälpa dig att ranka högre på Google.

Relevans

En sökmotor vill hjälpa användare att hitta så relevanta svar som möjligt på sökningar och frågor. Det kan vara en enklare fråga, som när andra världskriget slutade (i detta fall lär du få svaret utan att ens klicka vidare) eller något svårare, som hur du hittar en bra fiskrestaurang i Blekinge.

Grundtanken är att sökresultatet ska vara hundra procent relevant för sökningen. Den som söker och klickar på det översta resultatet vill kunna lita på att den information som hittas där stämmer helt överens med sökintentionen.

Hur Google gör för att få fram dessa resultat bygger helt på företagets egna interna algoritmer och exakt hur det går till vet bara Google själva. Dock är Google bra på att ge tips och riktlinjer för vad man premierar hos en sida och man uppdaterar också algoritmerna med jämna mellanrum för att skapa ännu bättre sökresultat för användarna. Dessa riktlinjer och uppdateringar gäller det att ha koll på om man vill göra en bra sökmotoroptimering som håller över tid.

Kvaliteten på innehållet – användarvänlighet

Viktigast för sökmotoroptimering är att publicera användbar och relevant information. Oavsett om det är text, bild eller någon annan form av media. Skriv för människor i stället för sökmotorer, lyder uppmaningen från Google själva. Undersökningar som gjorts på senare tid visar att Google i allt högre utsträckning rör sig mot att gynna innehåll som riktar in sig på långsiktighet och att försöka förstå användarnas mål med besöket.

Enkel uttryckt: rikta in din sökmotoroptimering på att skapa en bra upplevelse för användaren istället för att rikta in dig allt för mycket på sökordet.

Det finns många SEO-mässiga fördelar med att erbjuda en så bra användarvänlighet som möjligt; att sajten är lättnavigerad, enkel att söka på och har bra och tydliga interna länkar med relevant information.

Användbarhet på olika enheter – laddningshastighet

Se till att din webbplats är lika optimerad för olika enheter, som PC, Mac, Iphone, Android, surfplattor m.m. Google har på ett tydligt sätt markerat att så kallad responsiv design är den mest fördelaktiga metoden när det handlar om sökmotoroptimering. Dessutom enligt devisen “mobile first”, så att sidan visas bra och är lättanvänd även på mobil är oerhört viktigt!

Hur snabbt en hemsida laddar blir allt viktigare för Google och andra sökmotorer. En tungrodd och seg hemsida kan leda till allt större SEO-relaterade problem i framtiden.

Hu snabbt en sida laddar har också stor inverkan på din SEO. Se till att sidans ”Core Web Vitals” (huvudvärden för webben) möter Googles standard. Dessa rör laddningshastighet, interaktivitet och visuell stabilitet och kretsar kring tre begrepp:

  • Det ska inte ta för lång tid för en användare att kunna börja interagera med din sida (First Input Delay)
  • Sidans största renderade innehåll bör inte ta mer än 2,5 sekunder att ladda (Largest contentful paint)
  • Sidans element bör inte röra sig eller hoppas till några sekunder efter att sidan laddat och börjat rendera (Cumulative layout shift).

Läs mer om detta i vår artikel om Core Web Vitals och hur du bör anpassa din sida för att stärka din SEO.

Internlänkning

Interna länkar som skribenter och webbredaktörer lägger in i innehållet hjälper besökarna att navigera smidigt på webbplatsen. Detta underlättar indexering och skapar bättre och pålitligare SEO-signaler till Google.

Här är några fördelar med internlänkning:

  • God internlänkning ger dina besökare flera möjligheter till vidare läsning. Med relevant information och tydlig ankartext kan du minska sidans ”bounce rate” (avvisningsfrekvens).
  • Det ger sökord högre link equity, något som kan hjälpa vissa ord att ranka bättre än andra på webbsidor. Om vi skulle vilja att den här sidan rankade på ordet sökmotoroptimering skulle vi kunna börja med att länka från andra sidor med just “sökmotoroptimering” som ankartext. Vi rekommenderar dock att du varierar ankartexten, eftersom det kan ses som misstänkt att använda samma ankartext för många gånger.
  • Länkarna hjälper Googles sökrobotar att bedöma och indexera hur användbar och pålitlig din hemsida är. Ju oftare robotarna är inne och tittar på din hemsida, desto lättare blir det att bedöma sidans relevans.

Artiklar om sökmotoroptimering och mycket annat

Xtracts: Mars 2024
Xtracts

Xtracts: Mars 2024

Våren är här Vintergäck, snödroppar och krokus spirar i gräset. Våren är på väg även hos oss på Generaxion: inte…

Xtracts: Februari 2024
Aktuellt

Xtracts: Februari 2024

Vad är förstärkt verklighet? Och hur skiljer det sig från virtuell verklighet? Är TikTok fortfarande ”en stor grej”? Vad kommer…

Xtracts: Januari 2024
Aktuellt

Xtracts: Januari 2024

Välkommen till 2024 Ljudet av bjällerklang och fyrverkerier har gradvis avtagit och ett nytt år har anlänt. Vad kan vi…

Xtracts: December 2023
Xtracts

Xtracts: December 2023

Äntligen December! Vad betyder det för din digitala marknadsföring? Ganska mycket faktiskt. De kalla månaderna är ofta hektiska inom den…

Xtracts: November 2023
Aktuellt

Xtracts: November 2023

Glad Halloween i efterskott Eller God Jul i förskott? November är en konstig period i det avseendet. När varken den…

Kontakt

Vi älskar att skapa resultat för företag. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vår SEO-byrå kan hjälpa just dig!

SEO-byrå - anställda

Vår SEO-byrå levererar långsiktiga lösningar

En viktig faktor att tänka på när du beställer sökmotoroptimering är att resultaten aldrig är omedelbara. Det är dessutom ett område i ständig förändring. Arbetet är kontinuerligt och kräver en löpande insats för att behålla den ranking du uppnått. Detta kan röra allt från att hålla sig uppdaterad om förändringar i Googles algoritmer till att producera nytt relevant innehåll.

Vi tänker långsiktigt och engagerar oss personligen i dina resultat. Målet är att du som kund ska vara nöjd med tjänsten och fortsätta att samarbeta med oss under en längre period.

X:et i vårt namn står för mångfald, det står för bredd och det står för vår förmåga att multiplicera dina framgångar.

En ny typ av digitala marknadsförare

På Generaxion har vi många års erfarenhet av sökmotoroptimering (SEO). Det har varit en av våra kärnverksamheter under lång tid och vi har hjälpt oräkneliga kunder att nå förstaplatsen på Google. Vi vet hur kort sagt hur man gör, och vi skulle vilja påstå att ert företag med vår hjälp får de bästa förutsättningarna att lyckas. 

Men Generaxion är inte bara en SEO-byrå. Vi är en av Nordens största aktörer inom digital marknadsföring och täcker förutom SEO även in andra typer av kanaler som prestationsbaserad marknadsföring, betald trafik och Google Ads. 

Vi analyserar, kartlägger och lägger upp långsiktiga mål för företag som vi sedan hjälper till att uppnå. Dessutom erbjuder vi professionell hjälp med att bygga egna plattformar för våra kunder och skapar innehåll som texter, bilder och video. 

Vi kombinerar våra kunskaper på ett skräddarsytt sätt för just ditt företag och du har hela tiden full insyn i vad vi gör och vad det ger för resultat. Tillsammans med dig bygger vi med tiden upp ett ömsesidigt förtroende och en miljö där ditt företag får rätt förutsättningar att växa på det sätt ni önskar. Välkommen till Generaxion!

Vår SEO-byrå bygger auktoritet

SEO-arbete går i grund och botten ut på att få sökmotorer att värdera din hemsida högre än andra hemsidor inom samma ämnesområde. Den måste helt enkelt stå ut från mängden – på rätt sätt – för att nå de åtråvärda topplaceringarna.

Det finns flera sätt att uppnå detta på. Oseriösa aktörer letar efter genvägar som ger snabba, men extremt instabila och opålitliga, resultat. Och det är inte nog med att sidan snabbt kan tappa den ranking man uppnått, har man gått över gränsen kan man straffas hårt av Google och i princip få sin hemsida raderad från sökresultaten på obestämd tid.

Stabilitet, långsiktighet och trovärdighet

På Generaxion arbetar vi inte på det viset, utan ledorden i vår sökmotoroptimering är stabilitet, långsiktighet och trovärdighet. Vi går igenom de hemsidor vi arbetar med från grunden och bygger upp dem till auktoriteter i sökmotorernas ögon.

Auktoritet för en hemsida skapas först och främst genom dess innehåll. Det ska naturligtvis vara korrekt och presenterat på ett användarvänligt vis, och dessutom gärna erbjuda besökaren något unikt som han eller hon inte kan hitta någon annanstans.

Som en följd av detta får sidan rekommendationer i form av länkar från andra hemsidor, helst i samma bransch eller inom samma ämnesområde. Sådana länkar har hög relevans och högt värde och ger din sida ökad auktoritet och därmed förbättrad ranking på dina viktiga sökord. Vi jobbar hängivet och noggrant för skapa den kraft och det förtroende som krävs för att din sajt ska bli den ledande i er bransch. När den positionen är nådd ska det mycket till för att vi ska släppa ifrån oss den.