Google Ads

Google Ads – hela nordens SEM-byrå

Google Ads är ett mycket kraftfullt verktyg för digital marknadsföring där dina annonser blir direkta svar på användarnas frågor. Vårt arbete med Google Ads bygger på ett system som optimerar din kampanj 24 timmar om dygnet. Du väljer själv kampanjens omfattning utifrån våra paketlösningar och kan hela tiden följa med i hur det går för dina olika kampanjer genom transparent och lättförståelig statistik.

Bli synlig där dina kunder söker

Genom att välja ett av våra Google Ads-paket kan din annonsering riktas för att nå en specifik målgrupp inom ett specifikt geografiskt område. Vi är experter på att skräddarsy Ads-kampanjer för att de ska bli så effektiva som möjligt för de pengar du väljer att lägga på annonsering.

När du annonserar på Google blir inte bara det du erbjuder synligt och klickbart. Din digitala närvaro gör dessutom att de användare som ser din annons blir medvetna om ditt varumärke och ökar sannolikheten för att de ska vända sig till ditt företag nästa gång.

SEM-byrå: Våra paket för Google Ads

Som kund hos oss kan du välja Ads-paket utifrån din budget och din ambitionsnivå.

Vår Google Ads-produkt bygger på en lösning där din kampanj kontinuerligt uppdateras och automatiseras 24 timmar om dygnet. Samtidigt har du också ständig tillgång till lättförståelig statistik över hur det går för dina kampanjer och ingenting av processen är dolt för dig som kund.

Är du nyfiken och vill prova på för att se hur Google Ads fungerar kan du välja något av våra mindre paket, Brons eller Silver, som innehåller två respektive tre annonser. Vill du prova på mer avancerad optimering väljer du Guld-paketet med fem aktiva annonser. Och för dig som verkligen vill satsa finns våra två största paket, Platinum och Specialpaketet, där specialpaketet bl a ger dig tillgång till displaynätverket (som vi berättar mer om lite längre ner på sidan) och flera andra attraktiva tillvalstjänster.

Vårt minsta paket innehåller 2 annonser. Framtaget för mindre verksamheter eller enklare kampanjer med ett fåtal produkter.

Silverpaketet innefattar 3 annonser och är en bra första kampanj för företag som vill prova på marknadsföring på Google.

Guld är vårt näst största paket med 5 aktiva annonser samt djuplodande analys av konkurrensen för mer avancerad optimering.

Platinumpaketet är det kompletta Google Ads-paketet för dig som vill satsa stort och vinna stort. 10 kampanjer och ett urval av attraktiva tilläggstjänster ingår.

Specialpaketet är en skräddarsydd lösning med fokus på tillväxt och avkastning, vi använder oss då av samtliga av Googles tjänster som är relevanta för specifik kund.

Vill du prova på att skapa din egen Ads-kampanj?

Betala för Google Ads

Du betalar per klick

Priset för annonsering på Google Ads varierar beroende på hur vanligt sökordet är, i vilken region du vill synas och flera andra parametrar. En viktig aspekt av Google Ads är dock att du bara betalar när någon faktiskt klickar på din annons. Detta kallas PPC, eller pay-per-click. Du bestämmer själv hur stor daglig budget du vill ha, och vi optimerar automatiskt kampanjen för att den ska bli så effektiv som möjligt och för att annonserna ska synas på precis rätt ställe och vid rätt tidpunkt.

Spårning

Vi ser alltid till att spåra annonstrafik till webbplatsen via dina uppsatta konverteringsmål. Och genom att beräkna ROAS (Return On Ad Spend), som är ett direkt mått som bygger på resultat dividerat med spenderad budget, vet vi exakt hur lönsam en annons är.

Annonstyper för Google Ads

Det finns olika annonstyper tillgängliga på Google. Du hittar dessa på sök- och displaynätverket.

Söknätverket

Det vanligaste vid en Google Ads-kampanj är att man placerar annonser i Googles söknätverk, som förutom Google Sök innefattar Googles andra tjänster med sökfunktioner. Dessutom syns annonserna hos Googles sökpartners, hundratals webbplatser som Google samarbetar med. När en Google Ads-annons visas i söknätverket så blir den ett direkt svar på den fråga som ställs i sökfältet, något som gör att väldigt många användare klickar på den.

Annonserna kan riktas utifrån användarnas beteende och demografi och anpassas med funktioner som:

Konverteringsvägar
Tillåter ytterligare beskrivning av produkten eller den
tjänst som annonseras för.

Samtalstillägg
Synlighet av kontaktinformation så att användare lätt kan kontakta dig.

Annonstillägg
Användarvänliga annonser, som exempelvis synliga länkar till specifika målsidor.

Displaynätverket

Google Ads kan även användas på Googles displaynätverk. Displaynätverket består av mer än två miljoner webbplatser, videor och appar och sammantaget når displaynätverket mer än 90% av världens internetanvändare, vilket så klart gör det oerhört kraftfullt. En kampanj på displaynätverket kan anpassas för att träffa rätt, efter sammanhang, målgrupper, platser och så vidare. Det gör att man med rätt anpassning kan nå väldigt många användare som befinner sig i en specifik region och är intresserade av en specifik produkt eller tjänst. Annonsering på displaynätverket ingår i våra två största paket.

Annonsering i Googles Display-nätverk är perfekt för att öka affärsmedvetenheten hos en önskad målgrupp
genom:

• Exponering
• Branding
• Visning av produkter / Försäljning
• Remarketing

Vanliga frågor

Att som företagare underskatta eller nedvärdera betydelsen av digital närvaro är att göra sig själv en stor otjänst. Den företagare som drar öronen åt sig för att den digitala världen känns krånglig eller främmande kommer att få se sig omsprungen av sina konkurrenter och få svårt att klara sig. Vill man nå nya kunder och få sina produkter och tjänster att synas så måste man visa upp dem på en plats där människor befinner sig. Internet är då det självklara valet av plats.

Google Ads är det i särklass effektivaste och mest kraftfulla verktyget för att på kort tid nå en stor grupp potentiella kunder. Det är flexibelt och relativt enkelt att förstå sig på även för den som inte är van vid marknadsföring. Med det sagt kan en Ads-kampanj i händerna på en expert formas till ett otroligt effektivt och lönsamt marknadsföringsverktyg till en förhållandevis låg kostnad. Det är där vi kommer in i bilden.

När du gör en sökning på Google så visar sökmotorn upp en sida med resultat. Dessa resultat är de som Google valt ut som de som är mest relevanta utifrån det du söker efter och var du befinner dig. Detta urval gör Google genom att kontinuerligt söka igenom webbsidor och analysera innehållet. Man lägger vikt vid tydlighet, struktur, relevans, laddningstid och en lång rad andra parametrar och ger sidan ett betyg relaterat till olika sökord. Detta betyg avgör hur högt upp en sida hamnar bland de så kallade organiska sökresultaten.

Utöver de organiska sökresultaten visas även annonser relaterade till sökordet. Detta är annonser som skapats med Google Ads. Annonserna har genom åren tagit upp en allt större plats på Googles resultatsida och tar idag upp 86% av förstasidan på datorer och 100% av förstasidan på mobiler och läsplattor. Google sätter vanligtvis fyra annonser ovanför och tre annonser under sökresultaten. Dessutom förekommer även annonser i sidokolumnen och ibland också en särskild sektion med lokala resultat.

Google Ads-annonser är ganska enkla till utseendet och består oftast enbart av text. Syftet är att visa relevant information snarare än att dra ögonen till sig, syns gör de ändå. På Googles söksidor är det textannonser och även så kallade shoppingannonser som visas. Shoppingannonser har förutom text även bilder och direktlänkar till produkten som användaren söker efter. Hos Googles sökpartners kan man även välja att visa annonser som innehåller bilder och videoanimationer. I vår Google Ads-tjänst ingår att analysera dina sökord och att optimera annonserna för maximal genomslagskraft.

En vanlig fråga bland kunder som är tveksamma till att annonsera på Google är hur många som egentligen klickar på annonserna. Själva kanske de undviker annonserna när de söker på Google och scrollar ner på resultatsidan tills de hittar ett organiskt resultat. Detta är också det vanligaste förfarandet bland användare generellt. När man tittar på utpräglat kommersiella sökord och sökfraser, som till exempel “köpa skor Stockholm” eller “snickare tillbyggnad”, ser det dock annorlunda ut.

Undersökningar har visat att bland användare som googlar i syfte att hitta en produkt eller en tjänst är det mer än dubbelt så många som klickar på annonserna istället för på ett organiskt resultat. Man vet helt enkelt att annonsen ger ett snabbt svar på det man är ute efter och har lärt sig att det fungerar. Dessutom är det en stor del av användarna som inte ens reflekterar över vad som är annonser och inte, och inte heller bryr sig om det så länge de snabbt hittar det de är ute efter.

Kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt möte om Google Ads

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Nyheter

Xtracts: Mars 2024
Xtracts

Xtracts: Mars 2024

Våren är här Vintergäck, snödroppar och krokus spirar i gräset. Våren är på väg även hos oss på Generaxion: inte…

Xtracts: Februari 2024
Aktuellt

Xtracts: Februari 2024

Vad är förstärkt verklighet? Och hur skiljer det sig från virtuell verklighet? Är TikTok fortfarande ”en stor grej”? Vad kommer…

Xtracts: Januari 2024
Aktuellt

Xtracts: Januari 2024

Välkommen till 2024 Ljudet av bjällerklang och fyrverkerier har gradvis avtagit och ett nytt år har anlänt. Vad kan vi…

Xtracts: December 2023
Xtracts

Xtracts: December 2023

Äntligen December! Vad betyder det för din digitala marknadsföring? Ganska mycket faktiskt. De kalla månaderna är ofta hektiska inom den…

Certifierad Premier Google Partner

Vi är Certifierad Premier Google Partner, vilket är den högsta statusen man kan ha som Google-partner. Kraven för att bli Premier Partner är bland annat att det ska finnas minst två anställda som är certifierade Google Ads-användare, att man har stabila annonsintäkter samt en kontinuerlig tillväxt av både resultat och kunder.

Certifieringen är en trygghet för dig som kund, som garanterar att du vänder dig till ett företag med lång erfarenhet och djup insikt i hur processerna kring Google Ads fungerar och hur de kan användas på bästa sätt. Vi ser fram emot att hjälpa dig och ditt företag med er nästa Google Ads-kampanj!

Google Partner