Landningssida

Optimerade enkla sidor som leder till konkreta förfrågningar

Sökmotoroptimering

Landningssidor ger företag bättre ranking och konvertering

Teleskop

Landningssidor gör sökare till köpare

Att dra besökare till en hemsida med hjälp av sökmotoroptimering är bara det första steget – lika viktigt är att dessa besökare förvandlas till kunder som köper ditt företags tjänster eller produkter.

Defiso Media arbetar med en unik metod för att uppnå bästa möjliga resultat på den fronten – så kallade landningssidor.

Raket

Vad är en landningssida?

En landningssida är en hemsida som byggs speciellt för just ditt företag. Vi skapar sidan från grunden och du som kund får alltså en helt färdig produkt.

Utgångspunkten för en landningssida är alltid en unik sökfras, som valts ut med stor noggrannhet för att ge maximalt värde gällande såväl ranking i sökmotorerna som faktiska förfrågningar från kunder.

Månlandning

Byggs runt sökorden

Landningssidan byggs runt den aktuella sökfrasen; den används som titel på sidan, finns med i URL:en (hemsidans adress), samt i texterna på i sidan.

Ett exempel på en sådan sökfras är ”Kontorsstädning Stockholm”, som då förstås är det optimala valet för en städfirma i Stockholm som erbjuder den typen av service.

Unika texter och snygg design

Samtliga texter på landningssidan skrivs unikt för ditt företag och de är både säljande och informativa. Verksamheten beskrivs ingående, inklusive detaljerad information om vilka tjänster som erbjuds, och det kommer inte att råda något tvivel om att ni är det absolut bästa valet inom ert område.

Designen på sidan är stilren och snygg, med noggrant utvalda bilder och företagets logga väl synlig.

Kontaktinformation som telefonnummer och e-post samt offertformulär finns alltid snabbt tillgängligt för besökaren.

Landningssida som komplement

Har man en väl fungerande hemsida som dock inte levererar resultat inom alla företagets arbetsområden kan det vara en god idé att komplettera med en landningssida.

Vi fortsätter med städbranschen som exempel: en städfirma i Stockholm får in mängder av förfrågningar om flyttstädningar och hemstädningar via sin hemsida, men kontorsstädningen är iskall, trots ett idogt arbete med att förbättra den sektionen på hemsidan.

Då är det läge att beställa landningssidan ”Kontorsstädning Stockholm” från Defiso Media.

 

Tydlighet och trygghet

Landningssidornas främsta vapen när det handlar om konvertering – alltså att få besökaren att gå från tanke till handling – är tydligheten och tryggheten.

Om vi återgår till exemplet med ”Kontorsstädning Stockholm” kommer den besökare som gjort sökningen känna sig helt säker på att hon hamnat rätt när hon klickar sig in på vår kunds landningssida.

Inga krusiduller – man får direkt saklig och användbar information om den tjänst man eftersökt – från en tydlig avsändare. Och det är alltid enkelt att göra en beställning.

Ingen överflödig information

Många sajter är överfyllda med information och det kan få en potentiell kund att tveka.

Kanske orkar kunden inte leta fram informationen hon söker eller så tycker hon att sidan lovar för mycket eller känns rörig och därmed ger ett oseriöst intryck.

Det problemet har man aldrig med en landningssida – på en sådan står det omedelbart klart att det handlar om expertis inom ett specifikt område.

Landningssidor fungerar!

Hur kan vi vara så säkra på att våra landningssidor fungerar och ger goda resultat gällande konvertering?

Svaret är enkelt – Defiso Media är extremt resultatorienterande och vi följer alltid upp hur våra landningssidor presterar.

Våra kunder kan känna sig trygga i att landningssidan levererar resultat.

En bra försäkring

En landningssida är även en bra försäkring. Sökmotorer kan vara oberäkneliga, och plötsligt har företagets hemsida kastats ner till sidan tre på det allra viktigaste sökordet, utan förvarning eller förklaring.

Det blir en rejäl smäll på intäktssidan och då är det en trygghet att ha en landningssida som back-up. Det är aldrig en nackdel att bredda sin träffyta i sökmotorerna!

Exempel på landningssida

Kolumn-bild

Snygga sidor med hög konverteringsgrad

Här finns ett exempel på hur en landningssida från Defiso Media kan se ut. Vill du se sidan i sin helhet kan du göra det live genom att göra sökningen ”Elektriker Stockholm” i Google, där den legat som stabil etta i ett antal månader. Några av nyckelelementen på sidan:

  • Namnet på sidan, tillika huvudsökordet, ”Elektriker Stockholm”, stort och tydligt uppe till vänster.
  • Kundens logga, i detta fall Djurstedts, uppe till höger.
  • Bilder och texter som är helt anpassade efter kundens verksamhet.
  • Kontaktmöjligheter på flera olika ställen (toppmenyn, sidokolumnen och huvudtexten).
  • Längst ner på sidan finns vår egen logotype.

Olika mallar för landningssidor

När det gäller utseendet på våra landningssidor använder vi oss av flera olika varianter och anpassar alltid designen efter kundens verksamhet och önskemål. Dock utan att tumma på kvaliteten gällande optimering och konvertering.

Sidan här intill kan du hitta genom att söka på ”Golvläggare Stockholm”. Tanken är förstås att sidan ska signalera att Wasa Parkettservice är experter på att lägga golv.

Den person som sökt efter en golvläggare i Stockholm och valt toppresultatet i Google ska känna att det är ett tryggt och bra val, helt enkelt.

Kolumn-bild

Mer om konvertering

Konvertering på hemsidor är en mindre vetenskap som bland annat omfattar besökarens beteendemönster (hur ögonen scannar av sidan, och så vidare), vilka färger som används, placering av de olika elementen och förstås hur texterna är formulerade.

Vi kommer inte gå in i detalj på allt detta här, men våra tekniker har full koll på konverteringsbiten. Så om ditt företags hemsida träffar bra i sökmotorerna men ändå inte levererar resultat kan vi hjälpa till med att spetsa till den, med (till synes) små, men effektiva medel.

Snabbguide till landningssida

Med en specialutvecklad landningssida från Defiso Media får ert företag in mängder av nya kunder och konkreta jobbförfrågningar via Google och andra sökmotorer. Den unika sidan skapas från grunden av oss på Defiso men anpassas till 100 procent efter ert företag, med logotype, bilder samt omfattande information om verksamheten och de tjänster ni erbjuder. Landningssidan byggs kring ett specifikt sökbegrepp som valts ut noggrant – och i nära samråd med er – för att ge ert företag maximal effekt. Detta är det snabbaste och säkraste sättet att nå en topposition i Google.

Sidans tydliga fokus på det aktuella sökbegreppet bekräftar för besökarna att de hamnat rätt, vilket skapar förtroende och köpvilja. Kundkonverteringen maximeras med stilren design, säljande texter och snabba, tydliga kontaktmöjligheter. Landningssidan genererar högvärdesförfrågningar som går direkt och enbart till ert företag, via telefon, e-post eller ett kontaktformulär på sidan. Noggrann uppföljning med till exempel samtalsmätning säkerställer att landningssidan levererar det resultat som förväntats – ofta ännu bättre!